Bloggen om fødder

Læs om hvad der rør sig og om du har fod på det!

Om vinteren pakker vi fødderne varmt ind i tykke strømper og tætsluttende sko, og det betyder, at vores fødder gennem mange måneder lever et indelukket liv. Hvor de ikke kan ånde eller måske kun svært kan ånde, bliver overophedede og mast. For mange resultere denne overlast i hård og/eller tør hud, nedgroede negle, hælerevner, fugtige fødder og negle- eller fodsvamp, og når fødderne ikke er glade kan det nemt påvirke kroppens generelle velvære og bevægelsesfrihed.

Hos Ro´s Fodterapi giver vores fodterapeuter altid et par gode råd med på vejen, til hvordan du kan være ekstra opmærksom på føddernes tilstand og pleje i den kolde vintertid. 

Forkert klipning af tånegle, er et udbredt fænomen

Tåneglene er for de fleste ikke det område på kroppen, der får mest pleje. Men, det kan alligevel være en god ide, for den forkerte klipning kan forvolde både smerte og irritation. Selvom vores fødder dagligt udsættes for en hel del, er der rigtig mange som ikke så gode til at pleje dem. Især tåneglene mangler ofte omsorg, og i mange tilfælde bliver de ligefrem behandlet forkert. Og det er faktisk en rigtig dårlig ide, da fejlklipning på sigt kan medføre gener som smerter og infektion.

Mange mennesker døjer med nedgroede tånegle, neglen har simpelthen vokset sig ind i den omkringliggende hud, hvilket resulterer i smerter og irritation. Det er som oftest storetåen, der er mest udsat, men i princippet kan alle tåneglene blive ramt. Det kan i værste fald give deciderede infektioner, hvor der kan komme puds ud fra det inficerede hudområde.

Julen er hjerternes fest, men hos Ro’s Fodterapi er julen føddernes fest.

Juleræs fødder er trætte fødder og trætte fødder danser ikke så hurtigt rundt om juletræet, og det gør vi noget ved hos Ro’s Fodterapi lørdag den 22. december 2018, hvor vi holder klinikken ekstraordinært åben for værdigt trængende.

Hvem er værdigt trængende?
Det kan fx være en enlige mor eller far, med en eller flere børn og en økonomi, hvor den søde juletid kan være en hård tid. Men der kan naturligvis også være andre, som kan have behov for en fodbehandling, men som af forskellige årsager ikke har råd til det.